+36 (24) 514-600 info@autorad.hu

FELÜLETKEZELÉS1

A GKSS650 felületkezelő gépsor feladata

A használt gépalkatrészek felülete idővel bekoszolódik, külső védő rétegük megkopik, megrozsdásodik, kisebb sérüléseket szenved el, tehát felmerül a jogos igénye ezek kijavításának, majd megfelelő védelemmel való ellátása, amely nem csak anyagi előnnyel jár, hanem környezetkíméleti szempontból is nagy jelentőséggel bír. Ezen esetek egy jelentős részében egy időben eltérő méretű, alakú és mennyiségű gépalkatrészek felszínének megtisztítása, illetve karbantartásának igénye merül fel. A tárgyi gépsor a teljes felületvédelmi folyamat legelső, és így legfontosabb lépését célozza meg, különös tekintettel a méretekre és mennyiségekre. Példaként megemlíthető egy kisteherautó alvázával, futóműveivel, négy keréktárcsájával, amely alkatrészek legalább egy dimenzióban eltérnek egymástól.

Gazdaságosan csak a gépalkatrész nagyságához közel álló belső méretű berendezés működtethető, és a rendelkezésre álló több felületcsiszoló akár egyszerre is elvégezheti a tisztítást. A gépsor az ismert sűrített levegős homokszórással végrehajtható felülettisztítás módszerét négy különböző nagyságrendű alkatrész befogadására képes berendezés rendszerbe foglalása. További fontos bővítés, hogy a tisztító berendezések  alkalmasak az újabb fejlesztésű, legyártott vasszemcsék használatára is, amellyel a tisztítás folyamata még gazdaságosabbá tehető.

A GKSS650 felületkezelő gépsor főbb egységei

A gépsor hegesztett szerkezetek, térbeli rácsok, különböző fém alkatrészek sűrített levegős automatikus gépi vagy kézi  szemcseszórásos felülettisztítására alkalmas. Minden olyan területen jól alkalmazható, ahol technológiai követelmény az MSZ ISO 8501-1 szerinti B Sa3, illetve C Sa2 felülettisztasági fokozat, valamint a megfelelő felületi érdesség elérése (pld. felületvédelmi bevonat előtti előkészítés, hegesztés előtti felület előkészítés, öntvénytisztítás stb.). A kialakított gépsor hét olyan részre bontható, amely részeknek jól elkülöníthető és meghatározható feladata van:

– Blo-Wing AG 100 m3-es homokszóró (szemcseszóró) – 2db

– Blo-Wing AG 2m3-es rozsdamentes szórótér- 5db

– Blo-Wing AG 2m3-es szénacél szórótér – 5db

– Blo-Wing AG üzemi nyomást előállító egység légtartállyal és szárítóval – 2db

– Blo-Wing AG 0,2m3-es felületkezelő berendezés – 10db

– Blo-Wing AG 0,1 m3-es felületkezelő berendezés – 4db

– Blo-Wing AG munkadarab forgató berendezés – 2db