+36 (24) 514-600 info@autorad.hu

FELÜLETKEZELÉS

Szemcseszórás

A használt gépalkatrészek felülete idővel bekoszolódik, külső védő rétegük megkopik, megrozsdásodik, kisebb sérüléseket szenved el, tehát felmerül a jogos igénye ezek kijavításának, majd megfelelő védelemmel való ellátása, amely nem csak anyagi előnnyel jár, hanem környezetkíméleti szempontból is nagy jelentőséggel bír. Ezen esetek egy jelentős részében egy időben eltérő méretű, alakú és mennyiségű gépalkatrészek felszínének megtisztítása, illetve karbantartásának igénye merül fel. A tárgyi gépsor a teljes felületvédelmi folyamat legelső, és így legfontosabb lépését célozza meg, különös tekintettel a méretekre és mennyiségekre. Példaként megemlíthető egy kisteherautó alvázával, futóműveivel, négy keréktárcsájával, amely alkatrészek legalább egy dimenzióban eltérnek egymástól.

Gazdaságosan csak a gépalkatrész nagyságához közel álló belső méretű berendezés működtethető, és a rendelkezésre álló több felületcsiszoló akár egyszerre is elvégezheti a tisztítást. A gépsor az ismert sűrített levegős homokszórással végrehajtható felülettisztítás módszerét négy különböző nagyságrendű alkatrész befogadására képes berendezés rendszerbe foglalása. További fontos bővítés, hogy a tisztító berendezések  alkalmasak az újabb fejlesztésű, legyártott vasszemcsék használatára is, amellyel a tisztítás folyamata még gazdaságosabbá tehető.

Néhány példa a szemcseszórás alkalmazási területeire:

Acél:

rozsdaeltávolítás
festékeltávolítás
festés, galvanizálás előkészítés
varratellenőrzés

Rozsdamentes acél:

hegesztési nyomok eltávolítása
végleges homogén felület kialakítása
mattítás, felületi karcok eltávolítása
üveggyöngyözés

A szemcseszórás technológia további alkalmazásai:

Mattítás, érdesítés, simítás, tapadásbiztosítás, különböző felületi szennyeződések, festék-, sav-, olajszármazékok eltávolítása, műanyag-, üveg-, fa-, gumi- és kőfelületek kezelése

Felni felületkezelés:

A felni felújítás fontos profilunk, legyen az alufelni vagy acél keréktárcsa. Cégünk ipari felületkezelés mellett foglalkozik alumínium- és lemezfelni restaurálással is.